keskiviikko 5. syyskuuta 2018

3 tapaa käyttää kookosöljyä hiuksissa


Lähde: cocovi.fi

 

Kookosöljy - monikäyttöinen hiustuote


Viime vuosina kookosöljy on noussut suosituksi hiustuotteeksi. Jotkut käyttävät sitä sellaisenaan hiuksissa. Toiset taas käyttävät kookosöljyä sisältäviä shampoita ja hoitoaineita.

Itse käytän kookosöljyä kerran viikossa ja teen siitä yön yli tehtävän hiusnaamion. Laitan illalla öljyn hiuksiin ja pesen sen aamulla pois normaalin hiustenpesun yhteydessä. Pesun jälkeen hiukset ovat superpehmeät, kiiltävät ja terveen näköiset.

Kookosöljy sopii erinomaisesti hiustenhoitoon, sillä se jättää hiukset kauniin kiiltäviksi ja se on helppo pestä hiuksista pois. Bonuksena kookosöljy tekee hiuksista huumaavan tuoksuiset.

Kun tekee kookosöljystä naamion, ei hiustenpesuun tarvitse käyttää yhtään enempää aikaa kuin normaalisti käyttäisi. Esimerkiksi oliiviöljy taas jämähtää ainakin omiin hiuksiini kiinni niin pahasti, että hiuksia saa oikein hangata shampoolla moneen kertaan, jotta sen saa huuhtoutumaan pois hiuksista. Oliiviöljyhoidot eivät ainakaan omille hiuksilleni sovi. Oliiviöljy toki ravitsee hiuksia, mutta sen pois peseminen taas kuluttaa niin paljon hiuksia, että lopputuloksena hiukset ovat entistä huonokuntoisemmat. Kookosöljyä käyttäessä taas tietää, että hiukset saavat varmasti kaipaamaansa hoitoa.


Kolme tapaa käyttää kookosöljyä



1. Päähieronta


Päähierontaa varten tarvitset noin teelusikallisen kookosöljyä. Kookosöljyn sulamispiste on 24 astetta. Jos öljy on kiinteää, jolloin se on valkoista väriltään, lämmitä ensin öljyä kämmenissäsi ja levitä sen jälkeen päänahkaan. Halutessasi voit sekoittaa kookosöljyn sekaan muutaman tipan aromaterapeuttista öljyä.

Hiero päätä sormenpäillä tai kämmenillä kevyesti painellen. Kokeile erilaisia otteita kokeillaksesi, mikä tuntuu hyvältä. Hiero, painele ja pyörittele. Voit myös ottaa pieniä osioita hiuksista ja tukistaa. Tämän sanotaan saavan hiukset kasvamaan nopeammin.


2. Muotoilutuote


Lämmitä aivan todella pieni määrä kookosöljyä kämmenissäsi. Hiero sitten öljy kauttaaltaan latvoihin. Vältä juuria, jotta hiuksista ei tule rasvaisen näköiset. Kun kookosöljyä käytetään hiusten muotoiluun, tarkoituksena on lähinnä siloittaa ja saada hieman kiiltoa hiuksiin.

 

3. Kookosöljy hiusnaamiona.


Tämä on oma suosikkimenetelmäni käyttää kookosöljyä. Levitä 1-2 teelusikallista kookosöljyä kauttaaltaan hiuksiisi. Sekä juuriin, päänahkaan, että latvoihin. Anna naamion vaikuttaa vähintään kaksi tuntia ennen hiustenpesua. Parhaimman lopputuloksen saat, kun annat vaikuttaa yön yli.

Kaksi päivää ennen hiustenpesua saatan tehdä myös "mininaamion". Levitän illalla hiuksiin vähäisen määrän kookosöljyä latvoihin keskittyen. Yön aikana öljy imeytyy hiuksiin ja aamulla hiukset näyttävät terveen kiiltäviltä, mutta ne ovat sen verran rasvaisen näköiset, ettei niitä viitsi pitää auki. Laitan siis hiukset korkealle poninhännälle taikka tiukalle letille Lara Croft -tyyliin.


Kookosöljyn plussat:

+ huokea hinta
+ luonnontuote
+ ei sisällä kemikaaleja
+ ei allergisoi
+ hoitaa hiuksia ja päänahkaa
+ hyväntuoksuinen
+ monikäyttöinen - sopii naamioksi ja muotoilutuotteeksi
+ tekee hiuksista kiiltävät ja sileät
+ kesyttää pörröiset hiukset
+ helppo saatavuus


Millä tavoin sinä käytät kookosöljyä hiustenhoidossa? Oletko kokeillut myös muita öljyjä hiustenhoitoon?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti