torstai 6. syyskuuta 2018

Kokemuksia palashampoosta


Tuolla kommenttiboksin puolella yksi lukija toivoi postausta palashampoosta, joten päätin heti ryhtyä tuumasta toimeen ja rustata aiheesta postauksen.

Olen kokeillut useita erilaisia palashampoita ja -hoitoaineita. Minulla oli itse asiassa melkein puolentoista vuoden pituinen jakso, jolloin käytin pelkkiä palatuotteita hiuksiini. Vannoin niiden nimeen ja uskoin toden teolla, että saisin upeat kiiltävät kultakutrit palashampoon avulla. Heh :) Ihan niin ei kuitenkaan käynyt!

Siihen aikaan olin kuitenkin niin vannoutunut käyttäjä, että yökyläänkin mennessä otin aina oman palashampoon metallirasiassa mukaan. Jos jouduin pakon edessä käyttämään jotain "normaalia" nestemäistä shampoota, ajattelin, että voi ei, nyt hiukset menevät ihan pilalle. Onko teilläkin ollut jotain tämän kaltaisia fanaattisia kausia hiusten tai muiden asioiden suhteen?

Ennen kuin lähden kommentoimaan palashampoita, haluan alkuun sanoa, että kokeiluni tapahtui noin 4-5 vuotta sitten, joten uskon, että palashampoot ovat varmasti kehittyneet niistä ajoista. Olen edelleen avoin kokeilemaan uusia tuotteita, joten jos olet todennut jonkin palatuotteen hyväksi, anna suosituksesi kommenttiboksissa. Mielelläni kokeilen teidän hyväksi havaitsemianne tuotteita.



shampoo arvostelu kokemuksia lush
Lushin värikkään herkullista palavalikoimaa.


 

Miksi palashampoo?


Ihan alkuun haluan nostaa esille, miksi jotkut ihmiset ylipäänsä suosivat palashampoota.

- Palashampoot ja -hoitoaineet ovat eettisempi valinta, sillä niihin kuluu vähemmän pakkausmateriaalia, koska ne eivät sisällä nestettä.
- Palashampoot sopivat myös sellaisille ihmisille, jotka ovat allergisia sille aineelle, joka saa shampoon vaahtoamaan.
- Jotkut sanovat palatuotteiden kestävän käytössä pidempään.


Omat suosikkini


Kaikista kokeilemistani shampoopaloista ja hoitoainepaloista Lushin tuotteet olivat suosikkejani. Etenkin keltainen Godiva-palashampoo sekä vihreä Jungle-hoitoainepala tekivät hiuksistani parhaimman tuoksuiset, mitä ne ovat ikinä olleet. Ja mikä parasta, tuoksu pysyi hiuksissa noin 2-3 päivää, ainakin seuraavaan pesuun asti (silloin pesin hiukseni muutaman päivän välein).



parhaimman tuoksuinen shampoo hoitoaine lush
Myös Lushin hoitoainepalat ovat kokeilemisen arvoisia. Vihreä Jungle-niminen pala on herkullisen trooppisen tuoksuinen.


Lushista ostin myös metallisen rasian palojen säilyttämistä varten. En ole vieläkään täysin varma, miten sitä olisi tullut käyttää. Pesun yhteydessä palat vettyivät ja kun märän palan laittoi metallirasiaan, ei se päässyt kuivumaan kunnolla, vaikka rasian olisi jättänyt avoimena kylpyhuoneeseen kuivumaan. En tiedä pitäisikö shampoopala kuivata paperilla ennen rasiaan laittamista. Menisi kyllä aika monimutkaiseksi...

Näiden kastumis- ja säilytysongelmien vuoksi shampoopala kului käytössäni todella nopeasti. Paljon nopeammin kuin nestemäiset aineet kuluvat. Pala oli aina hieman kosteana rasiassa, joten toinen puoli palasta oli aina pehmeä ja höttöinen.

Tästä päästäänkin seuraavaan ongelmaan. Palashampoota siis käytetään niin, että sitä ensin huuhdellaan lämpimän veden alla ja sen jälkeen hierotaan käsissä, jotta siitä irtoaisi hieman vaahtoa. Sitten tämä aine/vaahto hierotaan päänahkaan ja hiuksiin. Hoitoaine oli taas mielestäni vaikeampi käyttää. Jouduin hieromaan palaa suoraan hiuksiin saadakseni riittävästi ainetta irtoamaan. Tämän takia hoitoaine kului todella nopeasti.

Vielä loppuun pitää todeta, että suurin syy, miksen kovin innostu palashampoista on se, etten saanut niillä yhtä kaunista lopputulosta kuin nestemäisiä tuotteita käyttäessä.

Kokeilin myös erään jenkkimerkin shampoopaloja, joiden piti olla kaikkein luonnollisinta ja parasta hoitoa hiuksille. Ne jättivät hiukset kuitenkin tosi kuiviksi, takkuisiksi ja katkeileviksi. Alussa sanottiin, että pitää kärsiä eräänlainen siirtymäaika palashampoisiin siirtyessä. Tavallisiin shampoisiin tottuneilla hiuksilla menee nimittän oma aikansa, että ne tottuvat luonnollisempiin hiustenhoitotuotteisiin. Käytin näitä kyseisiä shampoita lähes vuoden verran, mutta hiukseni eivät siltikään tuntuneet omaksuvan näitä uusia aineita. Ehkä ne eivät vain olleet riittävän kosteuttavia ja hoitavia omalle pohjoiselle hennolle hiustyypilleni, koska sillä nettisivulla, josta ne tilasin,muut ihmiset kyllä ylistivät näitä shampoita parhaiksi ikinä. Myös Longhaircommunityssa näitä paloja kehuttiin.


Loppuun vielä tiivistettynä palashampoiden plussat ja miinukset.


Plussat:

+ Lushin palatuotteet olivat ihanan tuoksuisia.
+ Eettisempi ja luonnollisempi valinta kuin nestemäiset tuotteet.
+ Parempi valinta allergisille.


Minukset:

- Eivät yhtä helppokäyttöisiä kuin nestemäiset hiustuotteet.
- Kuluivat nopeasti.
- Kalliimpia kuin nestemäinen shampoo.
- Hiukset olivat kuivat ja katkeilevat.
- Matkakäytössä ei yhtä kätevä kuin tavallinen shampoo.
- Hygienia arvelutti.


Oletko sinä kokeillut palashampoota? Mitä pidit?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti