lauantai 22. syyskuuta 2018

Kuivashampoo - mitä se on ja miten sitä käytetään?


Kuivashampoo on suorastaan elämänmullistava tuote. Se on noussut todella suosituksi tuotteeksi viimeisten kymmenen vuoden aikana, mutta todellisuudessa sitä on käytetty jo useita vuosikymmeniä, jopa 1940-luvulta lähtien.

Halusin omistaa kuivashampoolle oman postauksensa, koska kaikki eivät tiedä, mitä kuivashampoo itse asiassa on, miten sitä käytetään ja mitä hyötyä sen käytöstä on.


Mitä on kuivashampoo?

Kuivashampoo on jauhemainen shampootuote, jolla voi vähentää hiusten rasvaisuutta ilman vesipesua. Tyypillisesti kuivashampoota suihkutetaan aerosolipullosta, jotta se levittyy tasaisesti hiuksiin. Kuivashampoo valmistetaan yleensä riisi- tai maissitärkkelyksestä.

Yleensä kuivashampoo on väriltään valkoista. Kun se on suihkutettu päänahkaan ja hiukset on harjattu, se ei kuitenkaan näytä valkoiselta. Kuivahampoo saattaa kuitenkin näyttää aavistuksen vaalealta etenkin tummissa hiuksissa.

Vaaleissa hiuksissa juuret näyttävät usein tummemmilta, kun ne ovat rasvoittuneet. Kuivashampoo imee rasvan pois hiuksista ja tekee niistä hieman vaaleamman näköiset.

Kuivashampoolla ei voi täysin korvata hiustenpesua, mutta sillä voi pidentää tavallisten vesipesujen väliä. Jos esimerkiksi peset hiuksesi joka päivä, voit siirtyä pesemään hiukset joka toinen päivä ja käyttää välipäivinä kuivashampoota.


Kuivashampoon historiaa

Ensimmäinen kaupallinen kuivashampoo tuli markkinoille 1940-luvulla. Silloin sitä markkinoitiin käytettäväksi lähinnä yllättäviä iltamenoja varten tai sairastelun aikana, kun ei jaksanut peseytyä.

Varsinkin aikaisemmin kuivashampoota myytiin jauhepakkauksissa. Sellaisissa samanlaisissa pakkauksissa, joissa talkkia ja hiuspuuteria myydään. Ensimmäinen kuivashampoo, jota kokeilin 90-luvulla, oli juuri tämänkaltainen. Sitä ripoteltiin päänahkaan, minkä jälkeen aine hierottiin sormilla hiuksiin. Lopuksi ohjeena oli vielä harjata hiukset pää alaspäin. Toimihan se niinkin, mutta nykyiset suihkepullot ovat huomattavasti helpompia käyttää.

Aikaisemmin naiset pesivät hiuksensa vain kerran viikossa. Hiukset pestiin ja muotoiltiin kerran viikossa kampaamossa. Sen jälkeen kampausta ylläpidettiin kotona kuivashampoon avulla. Tämä trendi on taas valtaamassa alaa. Monet hyvätuloiset kiireiset naiset käyvät kampaajalla muotoiluttamassa kauniin blowoutin ja sitten viikolla ylläpitävät kampausta kuivashampoon avulla.


Miksi kuivashampoota käytetään?

1. Säästää aikaa. Kuivashampoo on kiireisen ihmisen pelastus. Esimerkiksi itse pesen hiukseni vedellä vain kerran viikossa. Muuten viikon aikana suihkutan parina päivänä kuivashampoota hiuksiin. Tällä tavoin säästän viikoittain tuntikausia aikaa hiustenpesussa.

2. Hiusten kunnon parantaminen. Kun hiukset pesee harvemmin vedellä, niiden kunto paranee. Useimmilla ihmisillä on se tilanne, että päänahka rasvoittuu muutamassa päivässä, mutta latvat ovat kuivat. Liiallinen vesipesu kuitenkin rasittaa ja vaurioittaa hiuksia. Vesi saa nimittäin hiukset turpoamaan, jolloin hiussuomut avautuvat ja hiukset vaurioituvat herkästi. Tämän takia hiuksia ei esimerkiksi tulisi koskaan harjata märkinä. Pitkällä aikavälillä kuivashampoon käyttö parantaa hiusten kuntoa, koska sen avulla hiukset tarvitsee pestää harvemmin vedellä.

3. Hiusten muotoilu. Kuivashampoo on myös erinomainen apu hiusten muotoilussa. Se antaa lisää tekstuuria tehden hiuksista kuohkeat, tuuheat, hyväntuoksuiset ja helpommin käsiteltävät.

4. Väri pysyy hiuksissa pidempään. Kun hiukset pesee harvemmin vedellä, väri pysyy pidempään hiuksissa. Runsas peseminen voi nimittäin haalistaa hiusväriä.


Miten kuivashampoota käytetään?

Kuivashampoota suihkutetaan päänahkaan ja hiusten juuriin noin 15-20 cm:n etäisyydeltä. Anna sen vaikuttaa hetken aikaa ja harjaa sitten hiuksesi. Voit myös hieroa hiuksia ja päänahkaa sormillasi saadaksesi tuuheamman lopputuloksen.

Laita kuivashampoota vain sen verran, että se imee vain pahimman rasvaisuuden. Jos kuivashampoota laittaa liikaa, hiukset jäävät kiillottoman ja raskaan näköisiksi.


Onko kuivashampoon käytöstä haittaa?

Jotkut sanovat, että kuivashampoo jättää tuotejäämiä hiuksiin, mikä voi ärsyttää päänahkaa ja tehdä hiuksista kiillottomat. Nämä ongelmat voi ehkäistä pesemällä hiukset aika ajoin syväpuhdistavalla shampoolla.


Parhaat kuivashampoot

Halvan hintaluokan kuivashampoista Batisten shampoot ovat ehdottomasti suosikkejani. Ne ovat hyviä peruskuivashampoita. Ne tekevät tehtävänsä ja jättävät hiukset raikkaan tuoksuisiksi ja puhtaan näköisiksi.

Batistella on myös ruskeille hiuksille tarkoitettuja kuivashampoita, mutta heidän tavallisia kuivashampoitakin voivat kyllä tummahiuksiset käyttää.



kuivashampoo tutoriaali
Batisten ja monien muiden merkkien kuivashampoita myy netissä eleven.fi.
 
 
kuivashampoo hyva huono
Pretty.fi myy Balmain-, Moroccanoil- ja  Löwengrip-merkkien kuivashampoita. Nämä ovat kanssa ihanan tuoksuisia!
 
 
Mitä mieltä sinä olet kuivashampoosta? Oletko kokeillut pidentää pesuväliäsi kuivashampoon avulla?
 
 
Postaus sisältää mainoslinkkejä
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti