perjantai 29. marraskuuta 2019

Curly girl metodi suorille hiuksille


Kokemuksiani curly girl -metodista


Tällä kertaa ajattelin kertoa kokemuksiani curly girl -metodin soveltamisesta suorille hiuksille, sillä olen nyt noin neljän kuukauden ajan käyttänyt metodille sopivia tuotteita.

Kokeilin alkuun noudattaa curly girl -metodia uskollisesti kaikkine rutisteluineen ja ploppauksineen. Tavoitteena oli siis juurikin se perinteinen curly girl look eli kauniit luonnonkiharat. Tai jos nyt ei luonnonkiharat niin ehkä "avustetut" kiharat. Omaan suorahkot, mutta hieman taipuisat hiukset. Metodia noudattamalla sainkin tosiaan luotua hiuksistani kauniin kiharapehkon. Kiharat pysyivät kauniina ensimmäisen päivän, mutta toisena päivänä vastassa olikin jo sotkuinen takkukasa.

Luin paljon aiheesta, että miten kiharat saisi freesattua pesun jälkeisinä päivinä, mutta en onnistunut saamaan hyviä tuloksia aikaan. Toisena päivänä oli jo pakko käyttää hiusharjaa ja takkujen avaaminen oli vaivaalloista. Lisäksi koin metodille ominaisen rutistelun vain rasittavan hiuksiani eikä olevan lopputuloksen arvoista.

Vaikka luovuin ploppauksesta ja liiallisesta rutistelusta, curly girl -metodin tuotteet sen sijaan jäivät lopullisesti käyttööni. Hiukseni eivät ole nimittäin ikinä tuntuneet yhtä hoidetuilta! Metodin tuotteet ovat paljon hoitavampia ja miellyttävämpiä käyttää kuin tavalliset hiustenpesuaineet.

Aikaisemmin olen blogissa kirjoittanut, että pesen hiukseni vain kerran viikossa. Tämä oli tosiaan silloin, kun käytin tavallisia tuotteita hiustenpesussa. Nyt curly girl -metodia käyttäessä pesen hiukseni 3-4 päivän välein eli keskimäärin kaksi kertaa viikossa.


Curly girl metodi suorille hiuksille


Ja nyt itse metodiin! Eli miten curly girl -metodia voi soveltaa, jos tavoitteena on suorat hiukset.

1. Shampoo. Jos hiuksissa on muotoiluaineita tai olet käyttänyt ns. tavallisia hiustenpesuaineita, ensin tulee suorittaa puhdistava pesu. Itse tein ensimmäisen pesun Herbinan syväpuhdistavalla shampoolla. Hieroin teelusikallisen shampoota päänahkaan, huuhdoin pois, ja toistin shampoopesun vielä kerran. 

2. Hoitoaine. Rutistelen enimmät vedet pois hiuksistani ja hieron Tresemmen Botanique Nourish & Replenish -shampoota hiuksiini kauttaaltaan. Yleensä haron hiukset sormillani suoriksi ja selvittelen mahdolliset takut. Lisäksi otan hiukseni kämmeniini ja puristelen hiusosioita. Annan vaikuttaa hoitoaineen vielä vaikuttaa hetken aikaa ja huuhdon sen pois. 

3. Hiusnaamio. Rutistelen hiukset mahdollisimman kuiviksi ja levitän Garnier Banana Hair Food naamiota ruokalusikallisen hiuksiini. Myös naamion kanssa teen muutamat puristelut. Annan naamion vaikuttaa sen aikaa, kun pesen ja sheivailen itseni. Sitten huuhdon naamion pois. Nyt hiustenpesu on valmis!

garnier fructis banana hair food nourishing mask arvostelu kosteuttava


4. Geeli. Suihkusta tultua levitän märkiin hiuksiin geeliä noin teelusikallisen verran. Yleensä käytän joko L'oreal Studio Line Mineral & Control -geeliä tai Wella Shockwaves Ultra Strong Power Hold -geeliä. Molemmat ovat ihanan raikkaan, jopa maskuliinisen, tuoksuisia. Puristelen ja levitän geelin kunnolla hiuksiin, jotta sitä on tasaisesti kaikkialla. Geeli kannattaa laittaa ihan heti suihkusta tultua, sillä mitä märemmät hiukset ovat, sitä helpompi geeli on levittää. 

5. T-paidalla kuivaaminen. Geelin levitettyäni kääräisen hiukset vanhaan puuvillaiseen t-paitaan. Levitän kasvo- ja vartalovoiteen, laitan deodoranttia ja meikkaan tässä välissä. Jos hiukset ovat vielä tämän jälkeen tosi märät, puristan ne vielä t-paitaan ja harjaan sitten hiukset suoriksi. Sitten annan niiden vain kuivua itsekseen. 

6. Seuraavat pesut. Seuraavilla pesukerroilla skippaan shampoon ja sen sijaan pesen päänahkani kahdesti Tresemmen hoitoaineella. Eli otan ruokalusikallisen hoitoainetta ja hieron sillä päänahkaani muutaman minuutin ajan, jotta se puhdistuu kunnolla. Sitten huuhdon ja toistan käsittelyn. Myös XZ-merkin curly girl metodille sopivat hoitoaineet ovat hyväksi havaittuja. Kun joidenkin pesukertojen jälkeen alkaa sitten tuntua, ettei hiukset ja päänahka tule riittävän puhtaiksi hoitoaineella, on taas aika toistaa shampookäsittely. Itse pesen hiukset shampoolla noin 2-3 viikon välein. Joillakin riittää harvemmatkin shampoopesut.


suomalaisten hiusten hoito hennot hiukset
Omat suosikkini Curly Girl -metodille sopivista tuotteista.


Parasta curly girl tuotteissa on niiden tuoksu. Ahhh... etenkin Tresemmen hoitoaine ja Garnierin Banana Hair Food -naamio ovat ehkä parhaimman tuoksuiset hiustuotteet ikinä. Lisäksi tykkään myös geelien tuoksusta. Olen myös saanut paljon kehuja jopa toisena ja kolmantena päivänä siitä, kuinka hyvältä hiukseni tuoksuvat. 

Omat hiukseni ovat tosi kuivat, joten pesun jälkeisinä päivinä ne saattavat tarvita lisäkosteutusta. Tähän tarkoitukseen käytän XZ-muumisuihketta. Nukun öisin hiukset korkealla nutturalla Invisibobblen avulla. Aamulla kun avaan tämän hiuskasan, suihkutan muumisuihketta ja sitten vasta harjaan. Jos latvat ovat tosi kuivat, sitten laitan muutaman tipan XZ-kauraöljyä.


Onko sinulla kokemuksia curly girl -metodista? Mistä curly girl -tuotteista sinä pidät? Otan innolla vastaan teiltä tuotesuosituksia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti