keskiviikko 15. elokuuta 2018

Etikkahuuhtelu hiuksille


Etikka on kodin ihmeaine, joka sopii ruuanlaiton lisäksi myös siivoukseen ja kauneudenhoitoon. Etenkin hiustenhoidossa etikka on oivallinen tuote. Se sekä puhdistaa että vaalentaa hiuksia luonnollisesti.

Itse teen etikkahuuhtelun hiuksille aina silloin, kun hiukset alkavat tuntua latteilta ja niihin tuntuu kertyneen tuotejäämiä.


Miksi hiukset kannattaa huuhdella etikalla?


Hiusten huuhtelu etikalla poistaa kaikki tuotejämät hiuksista. Aina kun olen huuhtonut hiukseni etikalla, hiukseni ovat samanlaiset kuin lapsena – pehmeät, kiiltävät ja ilmavat. Huuhtelun jälkeen hiukset tuntuvat neitseellisiltä, jos niin voi sanoa hiuksista.


omenaviinietikka hiukset

 


Mitä etikkaa kannattaa käyttää?


Itse käytän etikkahuuhteluun joko omenaviinietikkaa tai valkoviinietikkaa. Varmasti muitakin etikoita voi kokeilla hiustenhoidossa.

Jotkut sanovat, että valkoviinietikka tekee hiuksista vaaleammat ja kylmemmän sävyiset. Omenaviinietikan sanotaan myöskin vaalentavan hiuksia, mutta tekevän hiuksista lämpimämmän sävyiset.


Etikkahuuhtelun resepti


Oikea pesusuhde on laittaa pari ruokalusikallista etikkaa kahteen desiin vettä. Sillä saan ainakin itse huuhdottua koko pääni. Jos omaat erittäin paksut ja pitkät hiukset, saatat tarvita enemmän.

 

Miten hiukset huuhdellaan etikalla?


Yleensä pesen hiukset ensin shampoolla ja hoitoaineella ja sen jälkeen puristelen käsillä hiuksistani ylimääräiset vedet pois. Sitten valutan etikkavesiseoksen hiuksiini ja annan sen vaikuttaa pari minuuttia. Lopuksi vielä huuhtelen hiukseni niin kylmällä vedellä kuin mahdollista (kylmä vesi sulkee hiussuomut ja tekee hiuksista kiiltävät).

Jos hiuksesi ovat todella hyvässä kunnossa, voit jättää hoitoaineen pois välistä, sillä etikkahuuhtelu jo itsessään kosteuttaa hiuksia.

 

Kuinka usein etikkahuuhtelu kannattaa tehdä?


Suosittelen huuhtelemaan hiukset etikalla noin kerran kuussa.



Oletko sinä kokeillut tai aiotko kokeilla etikkahuuhtelua? Oletko kokeillut muita ruoka-aineita hiuksiin? Itse aion seuraavaksi kokeilla hiusten pesemistä kananmunalla. Myös hiusten pesu ruisjauhoilla kiinnostaa.

2 kommenttia:

  1. Hiusten huuhtelu etikalla onkin ollut pitkään to do listalla. Täytyy kokeilla! Kiitos näistä ja muistakin vinkeistä! Super kiva blogi sulla. Toivottavasti jatkat päivittämistä.

    VastaaPoista