keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Hiustarvikkeet, jotka jokainen nainen tarvitsee

sisältää mainoslinkkejä

Parhaat hiustarvikkeet terveiden hiusten kasvattamiseen


Hiusasusteet ja muut hiustarvikkeet ovat olennainen tekijä hiusten kasvattamisessa ja niiden kunnon parantamisessa.

Parhaat hiusasusteet ja -tarvikkeet ovat hellävaraisia hiuksille ja helppohoitoisia, jotta ne on helppo pestä viikoittain esimerkiksi pesukoneessa. Ne sopivat sekä arkisten että juhlavien tyylien kanssa ja ne on helppo kiinnittää ja irrottaa hiuksista.

Nyrkkisääntönä kannattaa pitää, että jos jotain hiuskoristetta irrottaessa siihen tarttuu hiuksia, älä enää koskaan laita sitä päähäsi.



miten kasvattaa pitkät hiukset



Invisibobble-hiuslenkit

Invisibobble-hiuslenkit ovat pelastaneet hiuspäiväni. Ne eivät jätä lainkaan painaumia hiuksiin. Tämä johtuu siitä, että koska lenkki on aaltoileva, se ei jätä yhtenäistä viivamaista painaumaa hiuksiin. Invisibobblea käyttäessä ei tarvitse murehtia, että hiuslenkki valuisi alaspäin, sillä se pysyy tukevasti siinä kohtaa kiinni, mihin sen on laittanutkin. Tavalliset hiuslenkit valuvat liukkaissa hiuksissani alaspäin ja hiuslenkin jatkuva korjaaminen ja kiristäminen on yksi hiuksia pahiten kuluttavista asioista.

Ainut miinuspuoli Invisibobbleissa on se, ettei niitä voi tavallisen hiuslenkin tavoin nopeasti vetäistä pois hiuksista. Yleensä ponnarin tehdessä kierrän Invisibobblen kolmesti hiusteni ympärille. Irrottaessa hiuslenkkiä avaan ensin kolmannen kierroksen hellävaraisesti ja vasta sitten vedän lenkin pois hiuksista.

Käytän Invisibobblea myös öisin. Nukun hiukset korkealla nutturalla ja kierrän lenkin kahdesti hiusteni ympäri, mikä riittää pitämään nutturan kasassa aamuun asti.



hiusdonitsi tee se itse
Lähde: Ninja.fi


Pehmeät pompulat

Jos Invisibobblet eivät nappaa ja pidät enemmän tavallisista pompuloista, pidä huoli, että käytät vain pehmeitä hiuslenkkejä, joissa ei ole metalliosia. Tavalliset pehmopompulat esimerkiksi H&M:ltä kelpaavat hyvin tähän tarkoitukseen.

Scrunchie-pompulat eli hiusdonitsit ovat myös erinomainen vaihtoehto. Ne jättävät vähemmän painaumia hiuksiin kuin tavalliset hiuslenkit ja ovat sen vuoksi hyvä vaihtoehto etenkin öisin.

Hiusdonitsin voit myös ommella itse. Tarvitset vain 10 cm levyisen pitkän suikaleen kangasta ja pienen pätkän joustavaa nauhaa. Ompele kangaskaistale kiinni pitkittäin, jotta siitä muodostuu pitkä tuubi. Pujota kuminauha hakaneulan avulla sen sisään ja ompele kuminauha muutamalla pistoksella kiinni, jotta siitä muodostuu hiuslenkki. Yhdistä vielä kangastuubin päät.




tangle teezer paras hiusharja
Nordicfeel-sivustolla on laaja valikoima eri värisiä Tangle Teezer -hiusharjoja.



Tangle Teezer -hiusharja

Olen käyttänyt Tangle Teezer -hiusharjaa viiden vuoden ajan eikä se ole kulunut ollenkaan käytössä. Harjakset ovat pehmeät ja joustavat eivätkä revi hiuksia tai raavi päänahkaa.

Yksi Tangle Teezerin parhaista puolista on se, että siitä on todella helppo irrottaa harjaan tarttuneet hiukset. Lisäksi se on helppo pestä. Hiusharja kannattaa pestä pari kertaa viikossa, sillä siihen siirtyy paljon likaa hiuksista ja päänahasta. Pesen Tangle Teezerin tiskiaineella ja tiskiharjalla, jonka jälkeen huuhdon sen lämpimällä vedellä.


Silkkinen tyynyliina

Alussa ajattelin, että silkkisellä tyynyliinalla nukkuminen menee jo liiaksi hifistelyksi, mutta luettuani muiden kokemuksia netistä tajusin, että sellaiseen kannattaa satsata. Omani hankin Amazonista ja olen ollut siihen tyytyväinen.

Silkkisellä tyynyliinalla hiukset liukuvat paremmin eivätkä hankaudu kangasta vasten. Näin hiukset vaurioituvat vähemmän nukkuessa.


Suihkumyssy

Hiukset on tärkeää suojata kosteudelta. Aina kun hiukset kastuvat, ne vaurioituvat hieman. Kosteus saa hiuksen turpoamaan ja hiussuomut avautumaan, mikä tekee hiuksista pörröisen näköiset. Käytä siis suihkymyssyä suihkussa käydessäsi ja uimalakkia uimahallissa!


Hiuspanta

Hiuspannat ovat aina olennainen hiusasuste, sanoi muoti mitä hyvänsä. Hiuspanta pitää hiukset pois kasvoilta. Jos hiukset ovat hieman rasvaiset, voi paksulla hiuspannalla huijata ne puhtaamman näköisiksi.


helppoja kampauksia
Lähde: Ninja.fi


Hainhammas

Hainhammas on erinomainen asuste. Sillä saa helposti hiukset pois kasvoilta, sen kiinnittäminen kestää vain muutaman sekunnin ja ohuthiuksinenkin saa huijattua sen avulla paksun näköiset hiukset. Hainhammas ei ole suosittu asuste tällä hetkellä, mutta olen huomannut, että muista kulttuureista tulevien naisten keskuudessa se pintaa pintansa. Minulla on monia intialaisia ystäviä ja olen huomannut, että heidän yleisin kampauksensa on hainhampaalla tehty puolinuttura. En tiedä onko puolinuttura oikea nimitys, mutta he ovat siis kiinnittäneet etummaiset ja päällimmäiset hiukset hainhampaalla taakse. Näyttää tosi kivalta ja naiselliselta, ja on ehkä helpoin kampaus ikinä! Intialainen kaverini käyttää myös salilla käydessä hainhammasta. Hän sutaisee hiukset nutturalle ja kiinnittää nutturan hainhampaalla.



Nyt kysymys lukijoille... Onko kenelläkään kokemusta Aquis-hiusturbaanista tai BLAX Snag-Free hiuslenkeistä? Kiinnostaisi kokeilla niitä.

Kuulisin mielelläni mielipiteitä myös Mason Pearson -hiusharjoista. Ne ovat melko kalliita, mutta toisaalta hiusharja on pitkäaikainen investointi ja hyvä harja kestää käytössä vuosikymmeniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti